maanantai 9. joulukuuta 2013

Rengin hommia

Kierrätetty pönttöuuni ja uusi lattia
Aikaisemmin kirjoitin pystyuuniprojektista eli pönttiksen metalliosien pelastamisesta purettavasta talosta. Muurari oli sittemmin pystyttänyt lämmönlähteen uudelleen uuteen sijaintiin Tammelan Portaaseen. Oli ilo nähdä uunin kuorien ja suuosien löytäneen uusiokäytön.

Tällä kertaa (erä)rengin homma oli tehdä puulattiaa tuohon samaan huoneeseen, johon pönttöuuni oli pystytetty. Työ oli jo aloitettu, joten mukava oli täydentää lattia umpeen yhteen huoneeseen. Aikas kätevää oli päätypontatusta laudasta vähän niin kuin palapeliä koota lattiaa.

Alemmassa kuvassa ollaan Vihreät tassut yrittäjän Tarjan kanssa mittaamassa rivitalojen pihoja Lopella. Tarja tekee tontille uuden pihasuunnitelman, puutarha- ja piharakentamisen ammattilainen kun on.

Vanhasta asemapiirroksesta puuttuvia kohtia ja korkeussuhteita ohuen lumivaipan alta kartoitettiin. Tosi kiva oli päästä verestämään entistä ammattia. Viime vuosituhannen lopulla tuli tehtyä monia vuosia maanmittaustöitä Helsingin kaupungilla ja Vihdin kunnalle.

Kyllä nykyrenginkin työ on monipuolista!

Ei kommentteja: